Penyelenggaraan Bulan Bahasa Bali IV Di Desa Adat Galungan

14 Maret 2022 12:32:40 WITA

Om Swastiastu
Rahinane mangkin, Wrespati Tanggal 24 Februari 2022, sampun kamargiang Parikrama Bulan Basa Bali IV ring Desa Adat Galungan. Bulan Basa Bali warsa 2022 mangkin ngambil tema Danu Kerthi : Gitaning Toya Ening inggih punika nyuciang toya pinaka wit utawi prananing kahuripan. Wimbakara (lomba) sane kamargiang inggih punika Wimbakara Ngwacen Aksara Bali Tingkat Remaja ring wewidangan Desa Adat Galungan. Taler indik materi sane kacentokang mapaiketan sareng kawentenan danu (wacana Aksara Bali indik Danu). Taler sampun prasida mamargi antar acara wimbakara lan sane ngamolihang jayanti inggih punika :
1. Luh Desi Merdiani
2. Ni Luh Ristya Wulandari Devi
3. Kadek Sami Apriadi

Inggih wantah kadi asapunika, dumogi malarapan antuk rasa tresna lan sutindih krama Bali sami ring kawentenan basa Bali, pamekas basa, aksara lan Sastra Bali druene prasida ajeg inggian nglimbak tur lestari.
Om Shantih, Shantih, Shantih Om

#DesaAdatGalungan